الگوریتم های گوگل از ابتدا تا ۲۰۲۱

الگوریتم های گوگل چیست؟
سیستمهای پیچیدهای هستند که به گوگل در پیدا کردن و رتبهبندی مرتبطترین صفحات برای عبارت جستجو شده کمک میکنند. در واقع کل سیستم رتبهبندی گوگل از چند الگوریتم ساخته شده که هر کدام چند فاکتور مختلف درون یا برون صفحه را در نظر میگیرند.روشهای سئوی سایت دائماً در حال تغییرند؛ به همین دلیل است که سئو سایت در سال ۲۰۲۰ با سئو سایت در سال ۲۰۱۰ بسیار متفاوت است و همه اینها به خاطر این است که الگوریتم های گوگل , همه موتورهای جستجویشان را دائماً بهروزرسانی میکنند تا بتوانند بهترین نتیجه را مطابق خواست و نیاز کاربران ارائه دهند.هر یک از الگوریتم ها دارای مقاصد مختلفی هستند ولی در مجموع هدف همگی آنها بصورت کلی انتخاب بهترین وب سایت ها جهت نمایش در صفحه نتایج جستجو برای کاربران است.
شرکت گوگل به عنوان یکی از برترین شرکت های موتور جستجو که تمام تمرکز آن بر روی جستجوی مشتریانش است باید شرایطی را ایجاد کند که کاربرانی که از این موتور جستجو استفاده می کنند در کمترین زمان ممکن به نتیجه دلخواه خود برسند. به کلیه تکنیک ها و روشهایی که در داخل و خارج از وب سایت انجام می شود که باعث شده جایگاه وب سایت در موتورهای جستجو بهبود پیدا کند سئو گفته می شود.همواره وب سایت های بسیاری هستند که برای دستیابی به رتبه های برتر در موتور جستجوی گوگل و بهینه سازی سایت همچنین آوردن کلمات کلیدی خود به صفحه اول گوگل از روش های نادرستی استفاده می کنند ولی الگوریتم های گوگل که توسط تیم برنامه نویسی شرکت گوگل به روز رسانی می شوند این وظیفه را بر عهده دارند که جلوی این کارهای غیر اخلاقی را بگیرند.
الگوریتم چیست؟
واژه الگوریتم بیشتر در مباحث ریاضی و برنامه نویسی مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال الگوریتمها در اکثر کارهایی که ما انجام میدهیم حضور دارند. شاید اگر با تعریف الگوریتم آشنا شوید حضور الگوریتم را در زندگی خود بیشتر حس کنید:الگوریتم فهرستی از دستورات و قوانین است که یک کامپیوتر برای اجرا و تکمیل یک وظیفه باید انجام دهد.یک جوک هم بین برنامهنویسها باب شده که میگویند در واقع وقتی توسعهدهندهای قصد نداشته باشد به دیگران بگوید چطور چیزی را طراحی کرده از واژه الگوریتم استفاده میکند!
الگوریتمهای گوگل که باید درموردشان بدانید (باغ وحش مجازی گوگل)
به طور کلی بهروزرسانیهای گوگل به دو دسته بهروزرسانیهای بزرگ و بهروزرسانیهای کوچک تقسیم میشوند. این بهروزرسانیهای کوچک گاهاٌ چند بار در روز هم رخ میدهند اما اثر آنها به اندازهای نیست که ما متوجه تغییر خاصی شویم. از طرف دیگر الگوریتمهای گوگل سالانه رخ میدهد و به قدری سر و صدا میکند که حتی گوگل هم آپدیت جدید را تأیید و نامی را برای آن انتخاب میکند.
از آنجا که اکثر اسامی الگوریتمهای ابتدایی گوگل از روی حیوانات گرفته شده بودند بسیاری آن را باغ وحش مجازی گوگل نامیدند.
الگوریتم های گوگل و جریمه های آن
بسیاری از الگوریتم های گوگل که معرفی می شوند تاثیر مستقیمی روی وضعیت ترافیک وبسایت شما دارند. البته نمیتوان به قطعیت گفت که تمام این الگوریتمها به طور مستقیم با سئوی وب سایت شما در ارتباطند. اما بهتر است به عنوان یک متخصص سئو همواره از آپدیتهای جدید الگوریتمهای گوگل باخبر باشید. در ادامه فهرست الگوریتمهای گوگل را با هم میبینیم و درباره بعضی از آنها توضیحاتی را خواهیم خواند.
- پاندا
- تازگی محتوا
- ونیز
- پنگوئن
- دزد دریایی
- مرغ مگس خوار
- دزد دریایی
- کبوتر
- موبایل گدون
- Payday Loan
- رنک برین
- موش کور
- مدیک یا طبی
- برت
- رقص گوگل
- سندباکس گوگل
- MUM
- موبایل فرست ایندکس
قبل از اینکه به سراغ بررسی الگوریتمهای گوگل برویم بد نیست نکتهای را بدانید. بسیاری از متخصصان سئو زمانی که میبینند ترافیک وب سایت به طرز غیرقابل پیش بینی کنندهای کم شده است، اول از همه به سراغ مسائلی چون اسپم بودن، بررسی بک لینکها یا سئوی داخلی وبسایت میروند. در حالی که یکی از مواردی که ممکن است در نظر نگیرند آپدیتهایی است که گوگل برای الگوریتمهای سئوی خود میدهد. بعد از خواندن این مقاله به اهمیت این مسئله پی میبرید و متوجه میشوید که الگوریتمهای گوگل یکی از مواردی است که باید به طور مداوم بررسی شود.
الگوریتم پاندا چیست؟
الگوریتم پاندای گوگل برای جلوگیری از توسعه محتوای نامطلوب و ضعیف در صفحه نتایج ایجاد شد. نیاز مخاطب برای گوگل یک اولویت بسیار مهم تجاری است.
الگوریتم های گوگل همواره میخواهند اطلاعاتی به کاربرانشان ارائه دهند که نیازهای آنها را رفع کند. ارائه اطلاعات مفید، بهروز، مستدل و علمی به کاربران چیزی است که تجارت گوگل را زنده نگه میدارد.
وظیفه اصلی الگوریتم پاندا طبقهبندی نتایج بر اساس کیفیت محتوای وبسایتهاست. کیفیت محتوا روی رفتار کاربران انسانی سنجیده میشود.
سایتهایی که از الگوریتم پاندا تأثیر پذیرفتند و جایگاهشان نزول یافته میتوانند اقدامات مختلفی برای رفع گوگل پنالتی و افت رتبه خود انجام دهند؛ اقداماتی برای بهبود رابط کاربری مانند بازسازی صفحاتی که محتوای بیکیفیت دارند، اضافه کردن محتوای باکیفیت، حذف کلمات کلیدی که زیاد تکرار شدهاند و….
الگوریتم Freshness چیست؟
در الگوریتم های گوگل اگر قصد خرید یک ماشین به صورت اینترنتی داشته باشید، نکتهای که از اهمیت بالایی برخوردار است، بحث قیمت خودرو است. پس مرورگر خود را باز میکنید و قیمت خودروی مورد نظر خود را در گوگل جستجو میکنید تا قبل از خرید، اطلاعات دقیقتری بدست آورید. حالا شما در صفحه نتایج با یک سری سایت مواجه میشوید که هر کدام اعداد متفاوتی را در عنوان خود نشان میدهند:
- سایتی که آخرین قیمت روز خودرو را به شما نشان میدهد
- وب سایتی که قیمت چند هفته پیش ماشین را دارد
- سایتی که آخرین بهروزرسانی را چند ماه پیش داشته است
شما بر روی کدام سایت کلیک میکنید؟ مطمئنا انتخاب شما سایتی خواهد بود که محتوای بهروزتری دارد. این انتخاب، مفهوم الگوریتم Freshness را به سادگی بیان میکند.در واقع میتوان اینطور نتیجه گرفت که گوگل به وسیله الگوریتم تازگی محتوا، تاریخ انتشار و بهروز بودن محتوا را به عنوان یک معیار بسیار کلیدی در تعیین جایگاه سایت در نظر میگیرد.
گوگل چرا الگوریتم تازگی محتوا را معرفی کرد؟
هدف اصلی این الگوریتم های گوگل تاکید بیشتر بر تازگی محتوا است، چراکه کاربران اینترنتی همیشه به آخرین و جدیدترین اطلاعات روی خوش نشان میدهند. در برخی حوزهها مانند اخبار و سیاست، اهمیت این موضوع حتی بیشتر میشود و افرادی که در این حوزه مشغول فعالیت هستند باید بهروز نگه داشتن محتوای خود را بیش از هرچیز دیگر مد نظر داشته باشند.
در یک جمله میتوان گفت که گوگل عاشق محتوای بهروز و جدید است و الگوریتم Freshness را به این دلیل معرفی کرد تا رضایت کاربرانی که به دنبال محتوای جدیدی هستند را فراهم کند.علاوه بر این، یکی از دلایل مهم انتشار الگوریتم تازگی محتوا این بود که مدیران سایتها مقالههای خود را بهروز کنند تا به این ترتیب با گذشت زمان، کاربران جدید مجبور نباشند از محتوای قدیمی سایتها استفاده کنند.
این اگوریتم با بررسی معیارهای مختلف متوجه می شود که در کدام موضوعات تازه بودن محتوا مهم است و در کدام سایت ها تازه بودن محتوا، معیار اصلی برای رتبه بندی نتایج نمی باشد. در واقع میزان تاثیر این الگوریتم در رتبه بندی سایت های مختلف، متفاوت می باشد.
الگوریتم گوگل – ونیز
الگوریتم ونیز گوگل، یکی از اولین الگوریتمهای گوگل است . در آن زمان بخشی در صفحه نتایج به اسم Google Places وجود داشت و در آن جستجوی محلی را نمایش میداد.میزان جستجوی کاربران برای پیدا کردن خدمات و محصولات در نزدیکی محل سکونت خود، باعث شد تا گوگل تصمیم به بهینه کردن این فرایند بگیرد و روی آن عمیقتر کار کند. سرانجام در فوریه سال 2012، در وبلاگ Inside Search گوگل مطلبی را منتشر کرد که در آن خبر از تغییر در 40 مورد از الگوریتم داد. در این مطلب از بلاگ تریبون قصد داریم الگوریتم ونیز گوگل و بهروزرسانیهای آن را بیشتر معرفی و بررسی کنیم.
شکلگیری سئوی محلی توسط الگوریتم ونیز
گوگل مدام در حال ایجاد تغییراتی برای بهبود عملکرد خود است. در طی این سالها هم تلاش کرده است تا به مخاطبان اهمیت زیادی بدهد و نظرات آنها را تا حد امکان اعمال کند تا تجربۀ بهتری را برایشان رقم بزند.
در گذشته اگر در گوگل کلمهای مثل «رستوران» را سرچ میکردید، تنها نتایج به شما نمایش داده میشد و خبری از لوکالپک نبود. حتی اگر نام منطقه یا شهر مورد نظر خود را هم در کنار اسم رستوران اضافه میکردید، باز هم به نتیجهای نمیرسیدید.
گوگل در ابتدا برای حل این موضوع، سرویس گوگل مپ را ارائه کرد و به گسترش آن پرداخت. بعد از راهاندازی گوگل مپ، هنگامی که جستجو میکردید، در سمت راست صفحه نتایج الگوریتم گوگل، موقعیت مکانی آنها به شما نمایش داده میشد. با اضافه شدن این قابلیت به SERP ترافیک جستجو برای محصولات و خدمات بیشتر شد. کمی بعدتر میتوانستید به صورت دستی موقعیت خود را انتخاب کنید تا نتایج جستجوی شما طبق آن نمایش داده شوند.
الگوریتم ونیز سعی کرد با کمک گوگل مپ، IP و GPS، زمانی که یک کاربر به اینترنت متصل میشود، موقعیت جغرافیایی او را تشخیص دهد. گوگل بعد از این اتفاق، اطلاعات به دست آمده را ذخیره میکرد و در هنگام سرچ، به کاربر نتایجی را نشان میداد که موقعیتی مشابه با اطلاعات دریافت شده داشته باشند.
تاثیرات الگوریتم ونیز گوگل بر سئو
همیشه الگوریتمهای گوگل و بهروزرسانیهایشان در سئو تاثیرات مهمی دارند. الگوریتم ونیز و آپدیتهای آن هم تا حد زیادی بر سئو اثر گذاشتند. با روی کار آمدن الگوریتم ونیز و مهم شدن موقعیت مکانی در صفحه نتایج جستجو، کسبوکارهای کوچک هم امکان رقابت با کسبوکارهای بزرگ را پیدا کردند و میتوانستند در صدر نتایج گوگل ظاهر شوند و در کنار آن بتوانند مشتریانی که در نزدیکی خود حضور دارند را جذب کنند.این الگوریتم درست مثل دیگر الگوریتمهای گوگل ابتدا برای زبان انگلیسی و سپس برای سایر زبانهای دنیا معرفی و ارائه شد. بعد از پیادهسازی الگوریتم ونیز، اگر بعد از اسم مکانها نام شهر خود را جستجو میکردید، نتایجی که در نقشه به شما نزدیک و از سایر رقبا بهتر بودند را نشان میداد.
الگوریتم ونیز و اسپمها
تعدادی از سایتها برای اینکه در نتایج جستجوی شهرهای مختلف نشان داده شوند، در قسمتی از سایت خود نام تمام شهرها یا مناطق را درج کرده بودند و گوگل در ابتدا قادر به تشخیص این اسپمها نبود و سایتهایی که این روش را انجام داده بودند، در صدر نتایج جستجو نشان داده میشدند.اما کمی بعدتر و به کمک بهروزرسانیهای مختلف، گوگل مراحل اعتبارسنجی را دشوارتر کرد و جلوی این اسپمها را گرفت. یکی از راهکارهایی که گوگل ارائه داد، سرویس Google My Business و گسترش گوگل مپ بود که همین حالا هم استفاده میشوند و برای ثبت آدرس کسبوکار خود در گوگل باید از طریق آنها اقدام کنید.
بهروزرسانیهای الگوریتم ونیز
الگوریتم ونیز به تنهایی برای پیادهسازی سئوی محلی و ارتقای آن کافی نبود. در واقع الگوریتم ونیز مثل جرقهای بود که این فرایند را آغاز کرد. در ادامه نیاز بود که برای تکمیل سئوی محلی، موارد دیگری هم به آن اضافه شوند. الگوریتم کبوتر و الگوریتم موش کور، دوتا از الگوریتمهایی بودند که به تقویت سئوی محلی کمک کردند و باعث رشد آن شدند.
در مقالات بعدی دیگر الگوریتم های گوگل را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
سئو تکنیکال
7 روش تضمینی افزایش بازدید سایت
اینفلوئنسر مارکتینگ
7 تاکتیک تبدیل شدن به یک فروشنده حرفهای در شبکههای اجتماعی
تبلیغات اینترنتی چیست؟6 دلیل تخصیص بودجه در تبلیغات
بازاریابی محتوا چیست؟ مراحل و نکات مهم این روش بازاریابی
دیدگاه ها بسته شده است
امکان ارسال نظر وجود ندارد.